Nogomet
63

ATP Miami: Đoković eliminisao Isnera, u finalu će igrati protiv Murrayja

Piše: D. B.
(Foto: EPA)
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je u polufinalu ATP turnira u Miamiju savladao Amerikanca Johna Isnera te se plasirao u finale, gdje ga čeka Britanac Andy Murray.

Pobjedom nad Isnerom rezultatom 7:3 (3), 6:2 se Đoković približio svom petom trijumfu u Miamuju. Srbijanski teniser je postao prvi koji je uspio napraviti break protiv Isnera na ovogodišnjem turniru u Miamiju. Učinio je to dva puta na ovom meču čime je osigurao finale.

"On je vjerovatno teniser s najboljim servisom, ali sam uspio vratiti mnogo njegovih servisa. To je bio ključ pobjede. Natjerao sam ga da igra, da trči i da se dodatno trudi", izjavio Đoković nakon meča.

Isner je pohvalio srbijanskog tenisera.

"Novak najbolje vraća servise, pun je samopouzdanja. Morao sam igrati bolje da bih ga pobijedio, ali to nije bio slučaj. Bio je predobar", rekao je Isner.

Đoković je u Miamiju slavio 2007, 2011, 2012 i 2014. godine. Za petu titulu će igrati protiv Murrayja, koji ima dvije titule osvojene 2009. i 2013. godine. U finale se Britanac plasirao pobjedom protiv Čeha Tomasa Berdycha.

Finale se igra u nedjelju.