Talijanski nogomet potresa skandal
0

Atalanta, Novara i Siena među optuženima za namještanje

Totalsport
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Tri člana elitnog razreda talijanskog nogometa, Atalanta, Novara i Siena nalaze se među 22 talijanska kluba koji se nalaze pod istragom sportskih autoriteta zbog mogućeg sudjelovanja u velikom skandalu namještanja utakmica.

Ostali klubovi koji se nalaze pod istragom, kako je objavio Talijanski nogometni savez (FIGC), su Albinoleffe, Ancona, Ascoli, Avesa, Cremonese, Empoli, Frosinone, Grosseto, Livorno, Modena, Monza, Padova, Pescara, Piacenza, Ravenna, Reggina, Rimini, Sampdoria i Spezia.

Iz FIGC-a su također saopćili kako se pod istragom nalazi 61 osoba i 33 različite utakmice, uključujući njih 29 u Seriji B. Iako se pod istragom nalaze i tri kluba iz Serie A, niti jedna utakmica u elitnom razredu talijanskog nogometa nije pod sumnjom budući da optužbe datiraju iz ranijih sezona kada su spomenuti klubovi igrali u Seriji B.

Podsjećamo, među osobama optuženima za namještanje koje su uhapšene unatrag godinu dana su bivši kapiten Atalante Cristiano Doni i bivši Lazijev kapetan Giuseppe Signori. Među novoosumnjičenima se nalaze i Carlo Gervasoni, Alessandro Zamperini i nekadašnji branič Intera, Parme i Rome Luigi Sartor.

Opsežna istraga FIGC-a trebala bi ovog ljeta dovesti do velikog suđenja nalik onom iz 2006. godine koje je rezultiralo izbacivanjem Juventusa u drugu ligu i oduzimanjem dva naslova talijanskog prvaka.