Blistao je Watkins
49

Aston Villa demolirala Brighton sa šest golova i upozorila Zrinjski na ono šta ga čeka

S. G.
(Foto: EPA-EFE)
Nogometaši Aston Ville danas su na svom terenu u prvoj utakmici 7. kola Premiershipa razbili Brighton s visokih 6:1, a u ovom meču blistao je Ollie Watkins.

Napadač Ville bio je prvo ime susreta sa novim hat trickom u sezoni i jednom asistencijom čime je izbio na treće mjesto liste strijelaca.

Već nakon 26 minuta igre semafor na Villa parku je pokazivao 3:0 za domaće. Prva dva gola bila su djelo upravo Watkinsa, dok je Estupinan zatresao vlasitu mrežu.

Tračak nade gostima je dao Fati svojim prvim golom u dresu novog kluba, ali su domaći sa još tri pogotka demolirali Brighton i tako poslali jasnu poruku Zrinjskom.

Bh. prvak narednog četvrtka u okviru 2. kola Konferencijske lige gostuje u Birmingamu i bit će to veliki test za Plemiće koliko mogu protiv renomiranog protivnika.

Aston Villa je u prvom kolu doživjela neočekivan poraz na gostovanju kod Legije i susret sa Zrinjskim bit će prilika da upišu prva tri boda u ovom takmičenju.

Podsjetimo, taj susret na rasporedu je u četvrtak od 21 sat. Tekstualni prijenos moći ćete pratiti na portalu Klix.ba pola sata prije početka meča.