Nogomet
96

Asmir Begović: Važno je da damo gas od prve utakmice kvalifikacija

Piše: D. B.
Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Asmir Begović (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometna reprezentacija BiH se priprema za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, a prvi protivnik bit će Estonija. Prvi golman Zmajeva Asmir Begović je spreman za izazove te očekuje dobar start kvalifikacija.

Begović je rekao da se prošlost mora zaboraviti te da Zmajevi moraju biti oprezni u svakoj kvalifikacijskoj utakmici.

"Šta je bilo prije, prošlost je, budućnost se nikad ne zna. Očekujemo da će Grčka biti bolja nego u prošlim kvalifikacijama, znamo da je Kipar nezgodan, kao i Estonija i Gibraltar. Važno je da se koncentrišemo na sljedeću utakmicu", izjavio je Begović.

On je potpuno spreman za Estoniju.

"Odlično se osjećam, odradio sam pripreme, a tokom ljeta sam se dobro odmorio. Odigrao sam dovoljno utakmica da budem spreman za Estoniju. Dugo se nisam ovako dobro osjećao", rekao je naš golman.

Saigrače je upozorio da Estoniju ne smiju potcijeniti.

"Estonci su nezgodni, gledao sam ih protiv Engleske. Mogu nam otežati život, ali je sve do nas. Ako uđemo u utakmicu kako treba, možemo očekivati pobjedu. Neće biti lako, svi danas znaju igrati nogomet. Ni jedna ekipa nije slaba. Važno je da počnemo kvalifikacije na pravi način, imat ćemo podršku naših navijača. Spremni smo da damo gas od prve utakmice", kazao je Begović.

Ekipa se raduje nastupu pred bh. navijačima.

"Uvijek je lijepo igrati kući pred našim navijačima, možemo svakog dobiti", istakao je sjajni čuvar mreže.

Na kraju se osvrnuo i na svoj klub, londonski Chelsea, koji ima visoke ambicije u Premiershipu.

"Dobro smo krenuli, borit ćemo se za titulu, cilj nam je da osvojimo Premiership. Sezona je duga, vidjet ćemo šta će biti na kraju", završio je Begović.

Utakmica BiH - Estonija se igra 6. septembra u Zenici.