Pojačanje za Topnike
33

Arsenalu propao transfer od 70 miliona eura pa zamjenu ekspresno pronašli u važnom igraču Chelseaja

K. H.
Foto: EPA-EFE
Foto: EPA-EFE
Italijanski nogometaš Jorginho uskoro će postati novi igrač Arsenala, nakon što Topnici nisu uspjeli dogovoriti transfer Moisesa Caiceda iz Brightona, javljaju britanski mediji.

Arsenal je poslao dvije ponude na adresu popularnih Galebova za 21-godišnjeg Ekvadorca, no stav kluba je ostao isti kao i na početku januara i nisu ni pomišljali o prodaji ovog igrača, bez obzira što je i on javno zatražio transfer i čak je udaljen iz ekipe kako svojim ponašanjem ne bi narušio atmosferu.

S tim u vezi, Arsenal je bio prinuđen da traži druge opcije u veznoj liniji, a s obzirom na to da se bore za titulu prvaka, igrač Chelseaja će im sigurno biti ogromno pojačanje i samo dodatno može donijeti stabilnost u veznoj liniji.

Ne navodi se koju će cijenu Arsenal platiti za Jorginha, s obzirom na to da je riječ o igraču kojem ugovor s Plavcima ističe za šest mjeseci, ali se očekuje da to bude nešto između 10 i 15 miliona eura.
Ovaj defanzivni veznjak karijeru je počeo u redovima Hellas Verone, nakon čega je igrao za Napoli od 2014. do 2018. godine. Tada je prešao u Chelsea, a s ovim timom je osvojio Ligu prvaka. Za reprezentaciju Italije je debitovao 2016. godine.