Nogomet
116

Arsenal Van Persieju nudi 7 miliona funti po sezoni

Totalsport
Robin van Persie (Foto: Arhiv/AFP)
Robin van Persie (Foto: Arhiv/AFP)
U Arsenalu se spremaju duboko posegnuti u džep kako bi zadržali svog kapitena i najboljeg nogometaša Robina van Persieja u klubu i privolili ga da potpiše produženje.

U srijedu je na rasporedu dugoiščekivani sastanak između Van Persieja, menadžera Arsenea Wengera i izvršnog predsjednika Ivana Gazidisa, a tema će biti isključivo Van Persiejevo produženje ugovora koji mu istječe na ljeto 2013. godine.

Daily Mail saznaje da će Arsenal holandskom napadaču i najboljem premierligaškom strijelcu iz ove sezone, koji trenutno zarađuje 70.000 funti sedmično, ponuditi trogodišnje produženje vrijedno oko 130.000 funti sedmično. Time bi Van Persie prema primanjima nadmašio najboljeg strijelca u historiji kluba Thierryja Henryja i Cesca Fabregasa, a navodi se da će iz Arsenala Van Persieju odmah na račun u slučaju potpisivanja ugovora isplatiti dodatnu svotu od pet miliona funti.

Iako se u Arsenalu nadaju da će Van Persiejev odgovor na ponudu saznati uskoro, uoči početka Eura, engleski dnevnik navodi da to možda i neće biti tako. U svojim redovima Van Persieja između ostalih žele Juventus, Manchester City i Barcelona. Van Persiejev agent Kees Vos već je ranije priznao kontakt s predstavnicima Građana koji njegovom klijentu mogu ponuditi 220.000 funti sedmičnih primanja.

Ono što Arsenalu ide u prilog je činjenica da Van Persie pokazuje iskrenu privrženost klubu u koji je stigao 2004. godine iz Feyenoorda, kao i da će Topnici i sljedeće godine igrati (izravno) u Ligi prvaka.

Arsenal se, dakle, sprema zaista duboko posegnuti u klupsku blagajnu ne bi li mu se dogodio scenarij iz prošloljetnog prijelaznog roka (otišli Nasri, Fabregas, Clichy...). Pitanje je hoće li to biti dovoljno...