Rasprodaja kod Topnika
22

Arsenal se nevjerovatnom odštetom rješava Özila, na izlaznim vratima i Kolašinac

N. K.
Özil i Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Özil i Kolašinac (Foto: EPA-EFE)
Arsenal će Mesutu Özilu ponuditi odštetu od oko 20 miliona eura kako bi se završila njegova noćna mora na Emiratesu, a na izlaznim vratima Topnika je i bh. reprezentativac Sead Kolašinac, javljaju britanski mediji.

Veznjak koji sedmično klub košta oko 400.000 eura nije poželjan kod trenera Topnika Mikela Artete. Šefovi Arsenala se sada nadaju da će prihvatiti veliku isplatu i pronaći drugi klub.

Njemački nogometaš ima još samo jednu godinu ugovora. Lako se može odlučiti da ne šutne loptu za prvi tim sljedeće sezone, ali da i dalje dobija platu.

Međutim, Topnici sada planiraju u potpunosti platiti njegov ugovor kako bi ga se riješili, tvrdi Mirror. U slučaju da ne prihvati odštetu, postoji i opcija da subvencioniraju njegovu 400.000 eura sedmičnu platu kako bi mogao preći u drugi klub na posudbu.

Finansijski problemi zbog pandemije koronavirusa natjerat će Artetu na još prodaje igrača. Tako su van njegovih planova veznjaci Matteo Guendouzi, Lucas Torreisa i Henrikh Mkhitaryan.

Korisni igrači poput Ainsleya Maitland-Nilesa, grčkog defanzivca Sokratisa i bh. lijevog beka Kolašinca su također postali višak.

Međutim, bez Özilove lude plate, Arteta bi mogao imati dodatnih 20 miliona eura za rekonstrukciju tima. Interes za svjetskog prvaka s Njemačkom 2014. pokazalo je nekoliko najvećih turskih klubova.

Inače, Özil (31) je odigrao samo 18 utakmica za Arsenal u Premiership ove sezone.