Nogomet
8

Arsenal preuzeo lidersku poziciju: Sanchez i Giroud potopili Sunderland

Piše: E. B.
Foto: AFP
Foto: AFP
U prvom meču desetog kola engleskog Premiershipa Arsenal je slavio u gostima kod fenjeraša Sunderlanda rezultatom 4:1 i preuzeo liderku poziciju.

U prvom poluvremenu koje je obilovalo grubostima domaćih igrača viđen je jedan gol.

Lijepu akciju Topnika nakon centaršuta Oxlade-Chamberlaina glavom sa pet metara golom je krunisao Sanchez.

Pred kraj prvog poluvremena Arsenal je mogao udvostručiti prednost, ali se Özil nije najbolje snašao, te je iskosa sa desetak metara šutirao ravno u Pickforda.

U 59. minuti Oxlade-Chamberlaina je prvi imao priliku za Arsenal u drugom poluvremenu, no traljavo je šutirao sa desetak metara iskosa sa desne strane.

U 62. minuti susreta Topnici su tražili penal nakon što je u kaznenom prostoru domaćina u duelu sa Koneom pao Sanchez, ali Atkinson je odmahnuo rukom i pokazao da se igra dalje.

Atkinson je zato samo dvije minute kasnije dosudio penal za Sunderland. Mustafi je katastrofalno pogriješio, Watmore je izašao sam na Čecha koji ga ruši, a sa bijele tačke siguran je bio Defoe.

Giroud je ušao u 69. minuti, a za samo sedam minuta postigao je dva gola. Najprije je na Gibbsovu asistenciju iz voleja sa sedam metara zakucao loptu u mrežu Pickforda, a potom je u 76. minuti nakon kornera glavom povisio na 3:1. To su Francuzu bili prvi golovi ove sezone u Premiershipu.

U 78. minuti nakon što je Gibbs pogodio stativu, lopta se odbila do Ramseya koji asistira Sanchezu, a Čileanac se u petercu domaćina snašao na maestralan način i poslao loptu u mrežu za konačnih 4:1.