Nogomet
186

Arsenal i Man. United potvrdili: Van Persie postaje "crveni vrag"

Totalsport
Robin van Persie
Robin van Persie
Engleski premierligaški nogometni klub Arsenal potvrdio je u srijedu prodaju svog najboljeg igrača u prošloj sezoni, holandskog napadača Robina van Persieja (29), u Manchester United.

Pregovori između dvaju klubova ponovno su započeti u utorak navečer, a dovršeni su, prema svemu sudeći, u poslijepodnevnim satima današnjeg (srijeda) dana. United će Arsenalu navodno isplatiti 23 miliona funti za prvog topnika Premier lige prošle sezone, kojem je ugovor istjecao 30. juna iduće godine.

"Arsenal može potvrditi da su dogovori oko transfera Robina van Persieja u Manchester United dogovoreni. On će u četvrtak putovati u Manchester gdje će dovršiti detalje svog ugovora, te po tom obaviti liječnički pregled i potpisati za svoj novi klub", stoji u saopćenju londonskog kluba.

Čini se da dovođenje Lukasa Podolskog, Oliviera Girouda i Santija Cazorle nije previše impresioniralo Holanđanina koji je očito žarko želio promijeniti okruženje. Glad za osvajanjem trofeja, ali i za novcem, očito je bila puno jača od ljubavi prema klubu u kojem je proveo posljednjih osam sezona.