Mogu otkupiti ugovor
19

Arsenal doveo prvo januarsko pojačanje: Denis Suarez stigao na posudbu iz Barcelone

Piše: K. H.
Denis Suarez (Foto: EPA-EFE)
Denis Suarez (Foto: EPA-EFE)
Španski veznjak Denis Suarez prvo je januarsko pojačanje Arsenala, a on će na Emirates stići kao posuđen igrač iz Barcelone s tim da će Topnici na kraju sezone imati pravo otkupa ugovora.

Ovaj nogometaš bio je velika želja trenera Unaija Emeryja koji je prije četiri godine sarađivao s njim u Sevilli, a Arsenal je tokom čitavog januarskog prijelaznog roka pokušavao pronaći zajedničku riječ s katalonskim klubom.

Problem je bio u tome što Topnici nisu željeli posudbu s obaveznim otkupom ugovora, već samo s mogućnošću, a tu je problem bila budućnost samog Suareza koji ima ugovor s Barcelonom do 2020. godine.

Ipak, Suarez je na kraju produžio ugovor s Barcelonom do 2021. godine uz veću platu, čime je osigurao svoju budućnost, a ukoliko se pokaže u dresu Arsenala, Topnici će Blaugrani platiti između 25 i 30 miliona eura za otkup njegovog ugovora.

Emery je navodno već obećao minutažu Suarezu i navijači Arsenala bi ga na terenu trebali vidjeti već u nedjelju kada gostuju Manchester Cityju, a pored Suareza, Topnici rade sve da do kraja prijelaznog roka u svoje redove dovedu ili Yannicka Carrasca ili Ivana Perišića.

Problem će u nastavku ove, kao i u mnogim prethodnim sezonama biti odbrana, a Emery i čelnici kluba očigledno na ljeto žele uraditi potpunu rekonstrukciju defanzivnog dijela ekipe.