Nogomet
78

Antolović za Klix.ba: Bilo je vrijeme da napravim korak dalje, Kjosevski će odraditi posao kako treba

Piše: D. B.
Marijan Antolović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Marijan Antolović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Sada već bivši kapiten i prvi golman Željezničara Marijan Antolović karijeru će nastaviti u izraelskom Hapoelu iz Haife. U razgovoru za Klix.ba je otkrio prve utiske nakon dolaska u Izrael, kao i svoja očekivanja kada je riječ o njegovom novom, ali i bivšem klubu.

Antolović je imao nekoliko ponuda, a na kraju se odlučio za odlazak u Izrael.

"Imao sam ponudu turske Karsyake, ali se Hapoel se javio s konkretnom ponudom, a i radi se o klubu iz prve lige, tako da sam odlučio otići u Izrael. Potpisao sam ugovor na pola godine s mogućnošću produženja na još godinu dana. Zadovoljan sam uvjetima. U narednom periodu ću vidjeti da li mi sve to odgovara, nije lako promijeniti ligu, posebno na pola sezone. Ipak, bilo je vrijeme da napravim korak dalje", izjavio je Antolović za portal Klix.ba.

On je večeras posjetio stadion Sammy Ofer na kojem njegov novi klub igra utakmice.

"Gledao sam utakmicu između Ramat Hasharona i Maccabija iz Haife. Stadion je zaista prelijep, a čuo sam i da su navijači sjajni", rekao je dvadesetšestogodišnji golman.

Hapoel se nada da će izboriti playoff.

"Trenutno je klub na sredini tabele i pokušat će se izboriti za playoff", dodao je Antolović.

U Željezničaru je bio jedan od najboljih, a dokaz tome je i kapitenska traka.

"Bilo je i dobrih i loših trenutaka, ali ja pamtim samo dobre. Zahvaljujem se svima u klubu, a posebno navijačima", kazao je novi čuvar mreže Hapoela iz Haife.

On čvrsto vjeruje da Željezničar neće imati problema s golmanima nakon njegovog odlaska.

"Kjosevski je definitivno zaslužio puno povjerenje, a može se računati i na ostale golmane. Ne bojim se za Vedrana, odradit će posao kako treba", završio je Antolović.