Za kraj sezone
25

Andrej Kramarić odigrao utakmicu karijere i ponizio Borussiju Dortmund

K. H.
Andrej Kramarić (Foto: EPA-EFE)
Andrej Kramarić (Foto: EPA-EFE)
Hrvatski napadač Andrej Kramarić odigrao je jednu od najboljih utakmica u životu te je u meču 34. kola njemačke Bundeslige postigao četiri pogotka protiv Borussije Dortmund u gostima.
Kramarić je u potpunosti razbio Milionere na njihovom terenu i, zajedno sa svojim saigračima, nanio im težak poraz za kraj ove sezone, a prvi pogodak postigao je u osmoj minuti kada je fenomenalno pogodio s vrha kaznenog prostora i povratnu loptu poslao u same rašlje Borussijinog gola.
Drugi pogodak Kramarić je postigao u 30. minuti kada je nakon udarca Skova samo skrenuo loptu u mrežu, a hat-trick je krunisao u 48. minuti kada je rutinski riješio situaciju jedan na jedan s golmanom.

Četvrti pogodak i "poker" protiv jednog od najvećih klubova u Njemačkoj Kramarić je postigao u 50. minuti s bijele tačke, što se na kraju ispostavilo kao konačan rezultat meča.

S četiri pogotka koja je danas postigao, Kramarić je sezonu završio sa 12 postignutih pogodaka i dvije asistencije, a njegov Hoffenheim će naredne sezone igrati Evropsku ligu jer je sezonu završio na šestom mjestu sa 52 osvojena boda.