Traži se novi napadač
46

Ancelotti je pronašao Benzeminu zamjenu, nazire se prva meta: Želimo igrača koji "igra nogomet"

K. H.
Carlo Ancelotti (Foto: EPA-EFE)
Carlo Ancelotti (Foto: EPA-EFE)
Njemački napadač Kai Havertz prva je meta Real Madrida u ljetnom prijelaznom roku i trener Kraljevskog kluba Carlo Ancelotti insistira na dovođenju ovog napadača umjesto Karima Benzeme, javlja Fabrizio Romano.

Kako se navodi, Chelsea je otvoren za prodaju ovog napadača i s te strane ne bi trebalo biti problema, ali žele obeštećenje koje će zadovoljiti njihove apetite.

Očekuje se da će razgovor između klubova biti obavljen u narednim danima i da će nakon toga biti poznato da li je Real spreman platiti traženo obeštećenje, a uz Havertza, kao potencijalna meta za Benzeminu zamjenu se spominje i napadač Tottenhama Harry Kane.

U izjavi za medije, trener Carlo Ancelotti je potvrdio da će Real dovesti pojačanja u napadu, a da će tražiti igrače koji uz golgeterski učinak mogu učestvovat i u izgradnji igre.

"Trebaju nam pojačanja u napadu i to ćemo napraviti. Želimo potpisati napadače koji mogu zabijati pogotke i dobro se povezati s ekipom, dakle, napadača koji dobro igra nogomet", rekao je Ancelotti.

S tim u vezi, jasno je da Havertz odgovara ovakvom stilu Reala i nije ni čudo da Ancelotti želi njegov potpis, no glavnu riječ će na kraju donijeti predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez, koji će odlučiti da li mu se isplati dati traženi novac Chelseaju.

Već ranije su engleski mediji istakli da će Tottenham za usluge Harryja Kanea tražiti 100 miliona eura i da je to novac koji Real ne želi platiti.

Što se tiče Benzeme, on je već potpisao glavni dio dokumenata kako bi postao novi igrač Al-Ittihada te se očekuje uskoro i službena potvrda ovog transfera. Benzemin ugovor će trajati do ljeta 2025. godine i uključivat će opciju produženja na još jednu sezonu.