Ogroman potencijal
29

Amerikanci za 500 miliona eura kupili Atalantu, imaju velike planove s italijanskim klubom

N. K.
Igrači Atalante imaju mnogo razloga za slavlje (Foto: EPA-EFE)
Igrači Atalante imaju mnogo razloga za slavlje (Foto: EPA-EFE)
Američki investitori koje predvodi Stephen Pagliuca, suvlasnik NBA kluba Boston Celtics, postigli su dogovor da kupe većinski paket italijanskog nogometnog kluba Atalanta.
Amerikanci su za oko 500 miliona eura kupili 55 posto akcija kluba koji se posljednjih sezona nalazi u vrhu Serije A, a zapažen je i u evropskim takmičenjima.
"Atalanta i Boston Celtics dijele iste vrijednosti, timski rad i izuzetan odnos s navijačima i zajednicom. Učinit ćemo sve da Atalanta i dalje bude u vrhu italijanskog nogometa, ali i zapažena u Evropi", rekao je Pagliuca.

Atalanta se trenutno nalazi na petom mjestu Serije A, odnosno tri boda iza Juventusa koji na četvrtom mjestu ima poziciju koja vodi u Ligu prvaka.

Trenutna tržišna vrijednost igrača Atalante se procjenjuje na gotovo 400 miliona, a nema sumnje da bi se dovođenjem kvalitetnih pojačanja ovaj tim vrlo lako mogao uključiti u sami vrh italijanskog nogometa, pa čak i napasti titulu.

Najvrjedniji eksponat u Atalanti je napadač Duvan Zapata, a prate ga Ruslan Malinovskyi, Mario Pašalić, Merih Demiral...