Gost na utakmici
10

Ambasador BiH u Austriji Kemal Kozarić posjetio "bh. koloniju" u Kapfenbergu

Klix.ba
Gost na utakmici austrijskih timova Kapfenberga i FC Juniors bio je ambasador Bosne i Hercegovine u Austriji - nekadašnji predsjednik Željezničara Kemal Kozarić.

Kozarić je u Kapfenberg stigao kako bi obavio razgovor sa mladim 18-godišnjim Amarom Kvakićem, nogometašom koji nastupa za naše mlade selekcije, a kojeg i Austrijanci posljednjih mjeseci "pritišću" kako bi ga doveli pod svoju zastavu. Boje ovog kluba brani i nekadašnji nogometaš Sarajeva i Slobode Elvedin Herić

Kozarić je razgovarao i s Amarovim ocem i svakako da je njegov potez za svaku pohvalu jer ovim činom Kvakići su se uvjerili da njihova domovina misli na njih.

"Šteta zbog poraza, prekinuli smo jedan lijep niz, no tako je u nogometu. Okrećemo se narednim mečevima, a gospodinu Kozariću veliko hvala za posjetu. Ima nas Bosanaca i Hercegovaca ovdje u Kapfenbergu, ljudi nas cijene i svakako da nam posjeta ambasadora mnogo znači", kratko je rekao Ibraković za sportske.ba i nastavio:

"On je strašan potencijal, interesuju se brojni klubovi, a nedavno je potpisao i novi ugovor. Smatra da je za njega najbolje da se trenutno razvija u Kapfenbergu jer ovdje ima ono što mu je najpotrebnije, to je minutaža."

Inače, Kapfenberg je na sedmoj poziciji u 2. austrijskoj Bundesligi sa 28 osvojenih bodova u 21 odigranom meču, a oni su ove sezone upisali ukupno osam pobjeda i četiri remija.