Nogomet
11

Amar Sejdić bi mogao zaigrati za reprezentaciju SAD-a, NSBiH na potezu

Piše: Edin Isanović
Amar Sejdić (desno)
Amar Sejdić (desno)
Mladi nogometaš holandskog Vitessea, Amar Sejdić, rođen je 29. novembra 1996. godine u Berlinu. Inače, Amar je počeo igrati nogomet sa šest godina u Louisvilleu. Nakon sjajnih igara u SAD-u, prije nekoliko mjeseci preselio je u Evropu.

U intervjuu za jedan od najčitanijih američkih nogometnih portala www.topdrawersoccer.com istakao je kako u Holandiji trenira četiri puta sedmično. Iako je tamo tek dva mjeseca, sa svojih 17 godina nastupa za U-19 tim Vitessea. To dovoljno govori o kakvom se potencijalu radi.

"Ostajem ovdje godinu dana, tada ćemo vidjeti hoću li potpisati profesionalni ugovor. Pokušavam se dokazati u konkurenciji nogometaša iz cijeloga svijeta", kazao je Sejdić za pomenuti portal.

Treneri ga opisuju kao izuzetno nadarenog veznjaka kojem predviđaju blistavu budućnost. Ima odličan udarac lijevom i desnom nogom, a dobro se snalazi u situacijama "jedan na jedan".

Sejdiću trenutno mali problem predstavlja nepoznavanje holandskog jezika, ali napominje kako ima izvanredne uslove za rad.

"Klub je uložio mnogo novca u novi kompleks. Imamo izvanredne uslove za rad, jedne od najboljih u državi. Mladi igrači mogu se uspješno razvijati u Holandiji", dodao je.

U vrijeme dok je bio u SAD-u primijetili su ga ljudi iz tamošnjeg saveza i ušao je u širu konkurenciju igrača koji nastupaju za nacionalni tim.

Kako saznajemo, iako postoji veliko interesovanje reprezentacije SAD-a, Amar bi se odazvao pozivu bh. državnog tima.

Sejdić ima i pasoš naše zemlje. Skauti NSBiH svakako trebaju pogledati ovog mladog i talentiranog nogometaša te utvrditi da li ima reprezentativni kvalitet.