Nogomet
8

Allardyce: Sudije su pristrane prema Unitedu na Old Traffordu

Totalsport
Sam Allardyce (Foto: AFP)
Sam Allardyce (Foto: AFP)
Nakon ponovljene utakmice 3. kola FA Cupa (prva je završila 2-2) između Manchester Uniteda i West Hama na Old Traffordu menadžer Čekićara Sam Allardyce bio je bijesan.

Utakmica je završila 1-0 pobjedom Manchester Uniteda golom Waynea Rooneyja iz devete minute, a ono što je razbjesnilo Allardycea bio je, po njegovom mišljenju, nejednak kriterij sudije Phila Dowda.

Naime, Crvenim vragovima je sudija Dowd dosudio jedanaesterac u 78. minuti nakon igranja rukom Jordana Spencea (Rooney pucao preko gola, op.a.), a Čekićarima u sličnoj situaciji kod igranja rukom Rafaela se nije odlučio dosuditi najstrožu kaznu.

"Nema nikakve sumnje o tome koja je razlika između igre rukom od Rafaela i Jordana Spencea. Jordan Spence igra za West Ham koji igra u gostima kod Manchester Uniteda. A Rafael igra kod kuće na Old Traffordu, vrlo je jednostavno", rekao je Allardyce.

"Jordana Spencea lopta je pogodila u ruku, a Dowd dosudi penal. Ali ako to sudiš, onda moraš svirati oba penala. Gledao sam u kojoj je poziciji Dowd bio kod Rafaelove ruke. Bio je tačno ispred i imao je jasan pogled. Bio je u lošijoj situaciji kod Spenceove ruke."