Mijenjao Ivkovića
121

Alihodžić zadovoljan bodom protiv Borca: Nikad Željezničar nije imao mlađu ekipu

N. K.
Haris Alihodžić (Foto: Sport1)
Haris Alihodžić (Foto: Sport1)
Nogometaši Željezničara i Borca podijelili su bodove večeras na stadionu Grbavica u prvom kolu Premijer lige BiH odigravši neriješeno 1:1, ali su treneri i navijači Plavih na kraju meča mogli biti zadovoljni igrom i rezultatom.
"Momcima svaka čast na trudu svih 90 minuta. U prvom sastavu su igrala čak tri juniora, dok su četvorica bila na klupi. Čini mi se nikad mlađa Željina ekipa. Međutim, to ih nije omelo da igraju dobro i da se bore do posljednje kapi znoja. Mislim da smo bili puno bliži pobjedi. Pogotovo prvo poluvrijeme kada smo dominirali. Na poluvremenu su oni izvršili izmjene i uveli kvalitetne igrače predvođene Goranom Zakarićem i to nam je stvaralo određene probleme. Ipak, nisu uspjeli stvoriti veliki broj prilika osim te posljednje kada su i došli do izjednačenja", rekao je trener Haris Alihodžić koji je večeras mijenjao šefa struke Tomislava Ivkovića kojeg Plavi ne mogu registrovati zbog poreskog duga.

Alihodžić se posebno zahvalio navijačima koji su prvi put bili na tribinama nakon 16 mjeseci pauze zbog pandemije koronavirusa.

"Navijači su bili naš 12. igrač, kao i svaki put. Poznato je da je stadion Grbavica hram nogometa. Nosili su ove mlade momke, koji su im se odužili dobrom utakmicom. Nadam se da su zaslužili ovakvu veliku podršku i na našoj narednoj domaćoj utakmici", poručio je Alihodžić u izjavi za Arenu Sport nakon susreta.

Inače, Željezničar u drugom kolu Premijer lige BiH gostuje ekipi Tuzla Cityja.