Nakon remija Redsa i Građana
1

Aldridge: Džeko se osramotio simuliranjem protiv Liverpoola

Klix.ba
Bivša zvijezda Liverpoola John Aldridge kritikovao je bh. reprezentativca i napadača Manchester Cityja Edina Džeku, navodeći da je simulirao prekršaj u nedjeljnoj utakmici na Etihadu i rekao da je to koštalo Građane primljenog gola.
Foto: AFP
Foto: AFP
"Edin Džeko se osramotio protiv Liverpoola. Glumio je da je povrijeđen, a onda je njegov tim primio pogodak. Igrači Liverpoola su ispravno postupili kada su nastavili igru, dok je Džeko bio na zemlji. Sudija nije okarakterisao start Daniela Aggera kao prekršaj nad Džekom te je Redsima pokazao da nastave igru. Nije se radilo o povredi, tako da nije bilo potrebe za prekidom. Daniel Sturridge je naplatio nepažnju igrača Manchester Cityja", rekao je Aldridge.
Foto: AFP
Foto: AFP
On je dodao da su novinari ismijavali Džeku koji se žalio pomoćnom sucu te je rekao da bi ga kaznio za simuliranje da je na Mancinijevom mjestu.

"Ono što je Džeko uradio poslije Liverpoolovog gola je glupost. Svaki igrač s pola mozga bi barem zatražio liječnički tretman kako bi pokazao da je zaista povrijeđen. Umjesto toga je Džeko ustao i potrčao ka pomoćnom sucu kako bi se žalio. Svi u novinarskoj loži su ga ismijavali. Roberto Mancini se žalio zbog Aggerovog starta i činjenice da igrači Liverpoola nisu izbacili loptu van terena, ali je svoj bijes trebao usmjeriti na Džeku. Da sam ja menadžer, kaznio bih ga", dodao je Aldridge.