Nogomet
25

Alarmantno stanje na Malti: Torcida prijeti da će prekinuti utakmicu

Klix.ba
Malteška policija nespremna za hrvatske navijače (Foto: index.hr)
Malteška policija nespremna za hrvatske navijače (Foto: index.hr)
Hrvatska javnost je u strahu da navijači ne prekinu večerašnji susret protiv Malte.

Čak 380 hrvatskih navijača u ovom trenutku nalazi se na Malti uprkos HNS-ovoj zabrani gostovanja, prenosi index.hr.

Malteški mediji javljaju da su pojedini navijači preko lokalnog stanovništva uspjeli kupiti ulaznice i pitaju se kako će samo 80 njihovih interventnih policajaca zaustaviti "brojne hrvatske navijače koji izazivaju nerede gdje god se pojave".

Svi malteški novinari pri tome se prisjećaju što su Hrvatski navijači na njihovom otoku napravili prije deset godina, kada je na tribinama nastao pravi haos.

Malteški savez sklopio je tada ugovor s HNS-om i UEFA-om koji hrvatskim državljanima zabranjuje ulazak na Ta'Qali nacionalni stadion.

Vijesti o simboličnom broju pripadnika osiguranja, nadopunjene su novim informacijama, kako će ih zajedno sa zaštitarima biti oko 150, ali to je i dalje premalo, slažu se Maltežani.

Za sada je uhapšeno 15 hrvatskih državljana: šest zbog sinoćnje tuče, a devet u poslijepodnevnim satima nakon što ih je malteška policija zatekla s provokativnim transparenatima, pod sumnjom da će pokušati provaliti na stadion bez ulaznica.

Na istoj je lokaciji primijećena grupa hrvatskih navijača kako prikuplja kamenje, pa se sumnja da se spremaju za okršaj s policijom.

Policija je pretresla i apartmane u kojima su smješteni. Dio navijača na Malti je već od nedjelje, kada su poslali i prve fotografije s porukama protiv HNS-ovog vodstva. Torcida je jutros na svom službenom profilu objavila prijeteći transparent svojih pripadnika s Malte.

Pozdrav s Malte. GOTOVI STE GOTOVI !!!

Posted by Torcida Split on Tuesday, October 13, 2015