Borac "preživio" na Pecari
0

Aktuelni prvak BiH "izvukao" bod protiv Širokog Brijega

Sarajevo-x.com
U derbi susretu 3. kola Premijer lige na Pecari su snage odmjerili Široki Brijeg i Borac. Širokobriježani su u ovom susretubili uvjerljivo bolji protivnik, ali je aktuelni prvak BiH ipak došao do boda.

Širokobriježani su nakon što je sudija označio početak utakmice silovito krenuli ka golu banjalučana. Već u 3. minuti odličnu priliku nije iskoristio Mateo Roskam, a tri minute kasnije je stativu pogodio Wagner. Nakon njega je u kaznenom prostoru Borca katastrofalno reagovao Mišić, koji je izašao sam pred golmana Avdukića, ali nije pogodio. Minut nakog toga gol Borca spašava Bučan.

Banjalučani u tim trenucima nisu mogli iznijeti loptu sa svoje polovine. U 17. minuti su domaći mogli do vodećeg gola. Ivanković je šutirao sa 17. metara, lopta je ispala Avdukiću, ali Roskam nije bio dovoljno brz da je pospremi u mrežu gostiju. Nakon toga su igrači Borca uspostavili ravnotežu na terenu, ali samo nakratko, jer su domaći nakon kratkog predaha ponovo krenuli u napad. Do kraja prvog poluvremena su za Široki priliku propustili Ješe i Roskam. Na drugoj strani su zaprijetili Grahovac i Stajić, no promjene rezultata nije bilo. Diskutabilna situacija se dogodila u kaznenom prostoru Borca kada je pao Zakarić, ali se sudija nije oglasio.

U nastavku utakmice je Široki Brijeg nastavio opsijedati gol Borca. To se isplatilo u 51. minuti kada je pogodio Wagner. Nakon vodećeg gola se uglavnom igralo na sredini terena, a nije bilo ni ozbiljnijih prilika. Ipak, Banjalučani su stigli do željenog izjednačenja u 87. minuti kada je iz slobodnog udarca mrežu domaćih pogodio Kajkut. Iako je ekipa Širokog Brijega u ovom susretu nadigrala banjalučki Borac, aktuelni šampion BiH je Pecaru napustio neporažen.

3. kolo Premijer lige:

Široki Brijeg - Borac 1:1 (Wagner 51., Kajkut 87.)