Nogomet
3

Ako se plasira u baraž, reprezentacija BiH u novim dresovima Adidasa

Anadolija
Zmajevi (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Zmajevi (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Ako se plasira u baraž fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine igrat će u novoj opremi renomirane firme sportske opreme Adidas, istakao je u Nikoziji Almir Murtezić, direktor marketinga Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH).

"Neki mediji objavili su slike dizajna novih dresova, ali to nije bila tačna informacija. Naši igrači će u baražu nastupiti u kompletno novoj opremi, a dizajn još uvijek nigdje nije objavljen. Sve što vam mogu reći je da se radi o vrhunskoj sportskoj opremi odličnog dizajna koju će naši igrači nositi od novembra ove godine“, kazao je Murtezić.

Bosna i Hercegovina će u sutrašnjoj utakmici posljednjeg kola grupe B igrati u Nikoziji protiv Kipra od 20:45 sati po srednjoevropskom vremenu (21:45 po lokalnom), a za ovjeru plasmana u baraž izabranicima selektora Mehmeda Baždarevića potreban je bod, u slučaju da Belgija na svom terenu pobijedi Izrael.

Ako Izrael trijumfuje, BiH mora osvojiti sva tri boda na Kipru kako bi bila učesnik dodatnih kvalifikacija, koje će se igrati od 12. novembra ove godine.