Hoeness o Misimoviću
0

"Ako Schalke ima 20 miliona eura, možemo razgovarati"

Totalsport
Dieter Hoeness
Dieter Hoeness
Već je dugo poznato da odštetna klauzula za Edina Džeku u njegovom ugovoru s Wolfsburgom iznosi 40 miliona eura. Sada je poznato i da ona u ugovoru Zvjezdana Misimovića iznosi dvostruko manje.

Otkrio je to sportski direktor još uvijek aktuelnoga nogometnog prvaka Njemačke Dieter Hoenes u razgovoru za ZDF.

Misimović je prošle sedmice sam za Bild izjavio da želi preći u redove Schalkea iz Gelsenkirchena, u klub koji vodi njegov bivši trener u Wolfsburgu, Felix Magath. Misimović je tu izjavu potvrdio i u printanom izdanju Kickera u ponedjeljak ("O toj sam temi rekao sve što sam imao!"). Svejedno, Hoeness je izrazio sumnju da su Misimovićevo relativno nezadovoljstvo preuveličali njemački novinari.

"Odlazak Misimovića iz kluba jednostavno nije tema. Nisam uopće siguran je li je izazvao sam Misimović, ili je stvorena u novinarskoj redakciji", kaže Hoenes te dodaje:

"Misimović ima ugovor do ljeta 2013. godine. Ukoliko Schalke ima 20 miliona eura, razgovarat ćemo. Ipak, ja znam da ih nema."

Zanimljivo je da je Misimovića na njegove izjave ponovno upozorio trener Lorenz-Günther Kostner, pod kojim je 27-godišnji bh. veznjak počeo igrati vrhunski nogomet, te je u posljednje četiri bundesligaške utakmice ostvario učinak od dva gola i četiri asistencije.

"Misimović bi doista trebao početi paziti što govori!"

Hoenes je prilikom gostovanja na ZDF-u također govorio o Edinu Džeki.

"Kad bi se mene pitalo, između 40 miliona eura i Džeke uvijek bih odabrao Džeku. Nažalost, situaciju s njim diktirat će nam tržište. Kao i on sam."