Vrijeme polako ističe
334

Ako ne dođe Mbappe, Real ide po Haalanda

D. B.
Kylian Mbappe i Erling Haaland
Kylian Mbappe i Erling Haaland
Do kraja prijelaznog roka su ostale još dvije sedmice, a već svima je jasno da je glavna "meta" Real Madrida francuski nogometaš PSG-a Kylian Mbappe. No, ako plan propadne, postoji alternativa.

Ambiciozna želja predsjednika Real Madrida Florentina Pereza je da u sezoni 2022/2023 u napadu ima dvojicu fantastičnih napadača, Kyliana Mbappea (22) i Erlinga Haalanda (21) koji bi dominirali evropskim nogometom u narednom desetljeću.

Međutim, Perez želi vidjeti Mbappea u Realu već ovog ljeta te na raspolaganju ima 200 miliona eura za pojačanja. Mbappe je trenutno prioritet, on također želi u Madrid, a procjenjuje se da bi ga PSG prodao za 160 miliona eura. Potom bi Madriđani narednog ljeta krenuli po Haalanda, koji bi ih koštao 75 miliona eura, odnosno 90 uz bonuse.

Sve to se mijenja ukoliko Mbappe na kraju ne napusti PSG, jer bi tada Haaland postao prioritet za ovo ljeto. Real bi krenuo u brzi dogovor transfera s Borussijom Dortmund koja ga ne želi prodati, ali je čelnicima njemačkog kluba jasno da bi ga mogli narednog ljeta izgubiti po cijeni između 75 i 90 miliona eura.

Istina je da Dortmund nema puno izbora te da bi ponudu od 100 miliona eura bilo teško odbiti.