Johan Cruyff
0

"Ako Barcelona bude opuštena, Real bi je mogao dobiti 6-2"

Totalsport
Johan Cruyff
Johan Cruyff
Slavni 62-godišnji Holanđanin Johan Cruyff, bivši igrač i trener Barcelone, koji je nedavno od vrha katalonskog kluba dobio titulu počasnog predsjednika, smatra da je ova sedmica najvažnija u cijeloj sezoni za Barcelonu.

Cruyff, naravno, nije otkrio toplu vodu. Barcelona će, naime, u utorak ugostiti Arsenal u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka, nakon što je prvi dvoboj u Londonu završio rezultatom 2-2, a potom će sljedećeg vikenda gostovati kod Reala u ''El Clasicu''. Obje ekipe imaju po 77 bodova na vrhu tabele u Primeri, a Real je prvi zbog minimalno bolje gol razlike. Barcelona je i u Ligi prvaka i u prvenstvu branitelj naslova...

"Te dvije utakmice su dva finala ove sezone, dva dvoboja koji mogu donijeti ili odnijeti sve. Bit će jako teško osvojiti prvenstvo ako izostane dobar rezultat na stadionu Santiago Bernabeu. Ukoliko naši igrači budu previše opušteni u dvoboju protiv Reala, ili ako budu više uživali u svojoj veličini nego igrali nogomet, vrlo lako bi se moglo dogoditi da nas Real pobijedi sa 6-2! Ove sezone je Real jači nego prošle sezone, a i igra puno bolje nego tada", napisao je Cruyff u svojoj sedmičnoj kolumni za El Periodico.