Guardiola se iznervirao
2

Aguero se propisno obrukao, golman Chelseaja mu uhvatio "panenku"

K. H.
Argentinski napadač Kun Aguero obrukao se protiv Chelseaja nakon što mu je golman Edouard Mendy lagano zaustavio loš pokušaj da panenkom s bijele tačke postigne gol.

Manchester City je u 44. minuti golom Sterlinga stigao u vodstvo od 1:0, a samo dvije minute nakon toga sudija Taylor je pokazao na bijelu tačku i Aguero je imao šansu postići drugi gol za svoj tim.

Argentinac je preuzeo odgovornost, ali je bio neozbiljan i pokušao je panenkom savladati Mendyja, a iako je golman Chelseaja prvobitno "pao" na desnu stranu, uspio se podići i uhvatiti loptu koja je išla po sredini terena.

Kamera je odmah prikazala trenera Građana Pepa Guardiolu koji je bio izuzetno ljut zbog ovakvog pokušaja Aguera, a nakon svega je Argentinac s kiselim osmijehom otišao u svlačionicu gdje će sigurno dobiti kritike.

Za iskusnog napadača, koji će u junu napuniti 33 godine, zainteresovani su Inter i Juventus. Agüero je, navodno, već dobio pet ponuda za nastavak karijere, a najbliži je odlasku u Barcelonu.

Osim italijanskih klubova, za njega su zainteresovani i Chelsea, PSG i Manchester United, a tokom karijere više puta je govorio da će se nakon Engleske vratiti u rodnu Argentinu.

Ovaj napadač u Manchester je došao 2011. godine, a ranije je igrao samo za Atletico Madrid i Independiente, kao i reprezentaciju Argentine.