Dvije legende
27

Aguero potvrdio da bi Messi mogao ponovo igrati s njim

N. K.
Aguero i Messi (Foto: EPA-EFE)
Aguero i Messi (Foto: EPA-EFE)
Kings League je postigla nevjerovatan uspjeh u cijelom svijetu zahvaljujući uključenim bivšim igračima kao što su Gerard Pique, Sergio Kun Aguero, Iker Casillas ili poznati streameri poput Ibaija Llanosa.
Bez obzira na to takmiče li se ili ne, njihova sama prisutnost u svakom prijenosu proizvodi rekordne brojke.

Kings League je takmičenje između 12 timova koje integriraju slavne osobe, igrači i bivši igrači. Njihove inovativne promjene nogometnih pravila, prijenosi uživo i zvijezde koje služe kao predsjednici stvorili su ogroman događaj. Njihova publika ponekad je veća od utakmica La Lige u Španiji. Inače, igra se kao mali nogomet samo što je u polju sedam igrača u jednoj ekipi.

Sada, kada King League raste, moglo bi doći do veliko iznenađenja vrlo brzo. Nakon trijumfa na Svjetskom prvenstvu u Kataru 2022., Lionel Messi mogao bi biti spreman donijeti posebnu odluku.

Vjerovali ili ne, vrata nisu zatvorena. Tako barem tvrdi jedan od njegovih najboljih prijatelja Aguero. Tokom mnogih intervjua oko Kings League, Aguero je rekao da je sve moguće u vezi s Messijem i njegovom prisutnošću na turniru u Kunovom timu Kunisports.

"Očito je da nije lako. Na kraju, sve ovisi o situacijama i okolnostima u kojima je on. Kako će on biti na kraju sezone. Očito, Leo i bilo ko imaju otvorena vrata za igru u Kunisportsu. Nikad se ne zna. Bilo bi veoma lijepo", rekao je.

Aguero je čak rekao da je spreman odustati od mjesta igrača u rosteru kako bi Messiju omogućio nastup u Kings League.

"Moramo vidjeti, jer kao 12. igrač, jedan od nas bi bio vani. On će igrati očito ako je spreman, a ja ću ići raditi streamove. Također sam malo povrijeđen pa će on igrati", poručio je Aguero.