Serie A
57

Agoniji Juventusa nema kraja, dozvolili su historijsku pobjedu Berlusconijevoj novoj "igrački"

D. P.
Očaj Juventusa se nastavio (Foto: Serie A)
Očaj Juventusa se nastavio (Foto: Serie A)
Nogometaši Juventusa upisali su novi poraz čime se već može pričati o agoniji slavnog kluba. Ovoga puta savladala ih je Monza rezultatom 1:0 na svom terenu.

Juventus je bez trijumfa na pet od sedam utakmica u Seriji A ove sezone nakon današnjeg meča, a u Ligi prvaka nakon dva kola nema nijedan bod. Agonija kakva se ne pamti više od decenije i vjerovatno posljednja utakmica na klupi za Massimiliana Allegrija.

Nije bilo većih uzbuđenja u prvom poluvremenu, do pet minuta prije kraja. Tada je veliku glupost napravio Angel di Maria koji je laktom udario Armanda Izza i zaradio direktno isključenje.

To je olakšalo posao domaćinu koji je u nastavku utakmice bio bolji rival.

U 74. minuti novajlija u društvu najboljih Italije iskoristio je prednost igrača više. Christian Gytkjaer je na prvu odlično reagovao nakon ubačaja s desne strane i poslao loptu u mrežu.

Do kraja Monza je uspjela odbraniti rezultat, iako nisu ni imali mnogo posla jer je Juventus djelovao potpuno bezopasno.

Tako je novi klub Silvia Berlusconija uspio ostvariti prvu pobjedu u Seriji A ikada. Ove sezone klub kojeg vodi nekadašnji vlasnik Milana debituje u društvu najboljih.

Rezultat i strijelac:

Monza - Juventus 1:0 (Gytkjaer 74')

Tabela:

Standings provided by SofaScore LiveScore