Nogomet
0

Afellay sasvim blizu odlaska u madridski Atletico

Totalsport
Ibrahim Afellay
Ibrahim Afellay
Ibrahim Afellay, 24-godišnji holandski nogometni reprezentativac, te ofanzivni veznjak PSV-a iz Eindhovena, je prije nekoliko godina bio jedan od najtalentiranijih igrača Evrope.

Mnogi klubovi su kontaktirali PSV, klub koji je od 2003. godine dosad jedini u profesinalnoj karijeri ovog igrača koji je trideset puta navlačio dres holandske reprezentacije, no nikada nije uspio napraviti transfer.

Prije nekoliko godina je najuporniji bio torinski Juventus, no Afellay je ostao u Eredivisiji, te je djelomično stagnirao. Ipak, na pomolu je napokon i njegov odlazak.

Španski As u srijedu navodi da je Atletico Madrid načelno dogovorio dolazak ovog nogometaša, s tim da ostaje još uvijek upitno kada će se realizacija i dogoditi. Dvojba je, ili januar iduće godine ili kraj sezone.

Afelley ima važeći ugovor s PSV-om do juna 2011. godine i dakako da bi klub iz Eindhovena volio prodati igrača ranije kako bi se pokazao financijski isplativijim. Atletico želi drugačiju opciju, onu na kraju sezone, a As iz svojih izvora navodi da će se "dva kluba pronaći na pola puta".

U svakom slučaju, Afellay je očito na sigurnom putu prema prošlogodišnjem osvajaču Europa lige.