Trener zadovoljan
39

Adžem: Zasluženo nosimo trofej Kupa BiH u Sarajevo, uprava odlučuje o mom ostanku

Piše: D. B.
Admir Adžem (Foto: H. M./Klix.ba)
Admir Adžem (Foto: H. M./Klix.ba)
Željezničar je nakon trijumfa na Grbavici 2:0 ostvario pobjedu protiv Krupe i na gostujućem terenu, bilo je 4:0 te je tako osvojio Kup BiH šesti put u svojoj historiji, a nakon utakmice šef stručnog štaba Plavih Admir Adžem nije krio zadovoljstvo.

"Čestitam momcima koji su uložili mnogo truda u Kup BiH. Imali smo jako teške protivnike, došli do finala i osvojili trofej. Možda izgleda sada lako, ali Krupa nije naivan protivnik pogotovo zbog teške podloge. Međutim, odigrali smo jako dobro, postigli četiri gola i mogli još koji pa mislim da sasvim zasluženo nosimo pehar u Sarajevo", izjavio je Adžem.

Željezničar je bio u trci za titulu, ali ju je ispustio u finišu sezone.

"Razočarani smo jer smo ispali iz utrke za prvaka, međutim i ovo je satisfakcija, ovaj pehar se ne osvaja svake godine. Željezničar ga je osvojio prije šest godina, radujemo se ovom peharu", rekao je trener Plavih.

Na pitanje novinara da li se kaje što sjajni Ramović nije dobijao više prilika, Adžem je dao objašnjenje.

"Ramović je imao povreda. Danas je odigrao jako dobro, čestitam mu", kazao je Adžem.

Najavio je promjene u sastavu u posljednjim utakmicama.

"Nemamo ništa za izgubiti u zadnja dva kola, neki drugi igrači će dobiti šansu", otkrio je šef stručnog štaba Željezničara.

Da li će ostati u klubu i naredne sezone, nije mogao potvrditi.

"Uprava kluba će odlučiti, radili smo kako najbolje znamo, postigli dobre rezultate, drugi smo na tabeli i osvojili smo Kup BiH. Odluka je na upravi", završio je Adžem.