Nogomet
236

Adžem: Nismo pobijedili, možda nećemo osvojiti ligu, ali smo dobili igrača za "petice"

Klix.ba
Amir Hadžiahmetović u susretu protiv Sarajeva (Foto: Klix.ba)
Amir Hadžiahmetović u susretu protiv Sarajeva (Foto: Klix.ba)
Admir Adžem, trener juniorske ekipe FK Željezničar, oglasio se nakon što je vječiti derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar završen bez golova.

Admir Adžem posebno je pohvalio 18-godišnjeg Amira Hadžiahmetovića koji je u 105. ligaškom derbiju bio jedan od najboljih igrača Plavih sa Grbavice.

"Ja sretan. Nismo dobili derbi. Možda nećemo osvojiti titulu. Ali sam sretan što smo dobili igrača koji će igrati Ligu 5 sigurno Uživali smo u majstorijama Amira Hadžiahmetovića. Majstore aferim...", napisao je trener juniorske ekipe Željezničara na Facebooku.

Hadžiahmetović je rođen 8. marta 1997. godine u Danskoj. Nogomet je počeo trenirati u Bronholmu s pet godina. 2009. godine dolazi u Sarajevo i počinje trenirati u Željezničaru. U plavom dresu, Amir je osvojio titule prvaka BiH u konkurenciji pionira i kadeta. U dresu U-17 reprezentacije BiH je odigrao 19 utakmica.

U julu prošle godine potpisao je seniorski ugovor sa timom sa Grbavice, a nakon prikazane igre protiv Sarajeva, sigurno je privukao pažnju mnogih skauta koji su danas stigli u Sarajevo kako bi pratili talentovane nogometaše.