Na društvenim mrežama
0

Adilović se pohvalio fotografijom s slavnim Slovencem: Lijepo te vidjeti brate

E. K.
Eldin Adilović i Josip Iličić u Mariboru (Foto: Instagram)
Eldin Adilović i Josip Iličić u Mariboru (Foto: Instagram)
Nekadašnji napadač Željezničara Eldin Adilović se na Instagramu pohvalio fotografijom sa slavnim slovenskim nogometašem Josipom Iličićem.

Adilović i Iličić su od ranije dobri prijatelji, a bivši ofanzivac Plavih s Grbavice je na Instagramu objavio fotografiju sa nekadašnjim reprezentativcem Slovenije.

"Lijepo te vidjeti brate", napisao je Adilović uz pomenutu fotografiju.

Adilović u društvu Iličića (Foto: Instagram)
Adilović u društvu Iličića (Foto: Instagram)

Inače, Iličić je rođen u Prijedoru, a najveći trag je ostavio u italijanskoj Seriji A gdje je igrao devet sezona za Palermo, Fiorentinu i Atalantu dok je u Sloveniji igrao za Britof, Bonifiku, Interblock i Maribor gdje se ponovo vratio u oktobru 2022. godine.

Ove sezone je odigrao 35 utakmica za Maribor u svim takmičenjima, upisao je deset asistencija i postigao devet golova za Maribor dok je za reprezentaciju Slovenije u 80 nastupa pogodio 16 puta.

S druge strane Adilović je u karijeri igrao za Čelik, zatim slovenske klubove Interblock, Ivančna Gorica, Naftu, Mugan, Gyor, Željezničar, Samsunspor, Sanliurfaspor te Erciyesspor.

Sa Željezničarom je bio prvak Bosne i Hercegovine dvaput i osvajač Kupa naše domovine jednom, a također je bio i najbolji strijelac lige u sezoni 2011/2012 dok je za reprezentaciju BiH odigrao jednu utakmicu.