Nogomet
0

Adi Adilović za Klix.ba: Na Pecari smo izgubili 7:2, želimo se revanširati Širokom za tu sramotu

Piše: Edin Isanović
Adi Adilović
Adi Adilović
Zenički Čelik igra sjajno. U pet posljednjih utakmica upisali su četiri pobjede i jedan remi. Dakako, jedan od najboljih pojedinaca tima sa Bilinog Polja bio je čuvar mreže - Adi Adilović.

Svojim intervencijama podizao je ekipu. Pobjedničku seriju Čelik želi u subotu nastaviti protiv Širokog Brijega na svom terenu.

Adilović za Klix.ba kaže kako će on i njegovi saigrači imati poseban motiv u okršaju sa pomenutim rivalom.

"Od Širokog Brijega smo izgubili 7:2 u jesnjem dijelu sezone. To je jedan od najvećih, a možda čak i najveći poraza Čelika od kako se igra Premijer liga. Teško mi je kada se sjetim tog meča. Sada se želimo revanširati Širokom na Bilinom Polju za tu sramotu. Dat ćemo sve od sebe da slavimo. Igramo dobro, forma je na visokom nivou i vjerujem u povoljan ishod", kazao je Adilović.

Dodaje kako je veliki problem tima iz Zenice konstantna promjena ekipe. "Mi uvijek puno bolje igramo u drugom dijelu sezone. Razlog treba tražiti u činjenici da se stalno mijenja ekipa i da se uigra nakon određenog vremena. Ima dosta igrača kojima ističu ugovori na kraju ove sezone. U narednom periodu trebalo bi se voditi računa da igrači imaju duže ugovore i da se stvori jak tim koji će biti u vrhu tabele. Vjerujem da će se i navijači uskoro vratiti na tribine Bilinog Polja", kazao je naš sagovornik.

Na kraju je istakao kako će Čelik do kraja prvenstva sve utakmice igrati na pobjedu.

"Ne zanima nas ko se bori za titulu ili opstanak. U svakom dvoboju do kraja prvenstva idemo na tri boda. I mi smo imali mnogo problema, ali nikoga to nije zanimalo.Sami smo se izborili za sredinu tabele, niko nam ništa nije poklonio. Čelik je veliki klub i težit ćemo da se još više približimo vrhu tabele", zaključio je Adilović.