Riskira gnjev javnosti
10

Adebayor na stubu srama: Odbio donirati, a sada objavljen njegov skupocjeni vozni park

N. K.
Adebayor ima impresivnu kolekciju (Foto: Twitter)
Adebayor ima impresivnu kolekciju (Foto: Twitter)
Emmanuel Adebayor riskira gnjev javnosti nakon što je njegov tim kao "motivaciju" objavio video u kojem prikazuje njegov vozni park skupocjenih automobila i to nekoliko dana nakon što je igrač branio svoju odluku da ne donira novac za pomoć u borbi protiv koronavirusa.
Instagram profil pod nazivom "Team_Adebayor" objavio je video u nadi da će nadahnuti druge da postignu ono što bivša zvijezda Tottenhama i Manchester Cityja ima u svom životu. Počevši od Rolls Roycea, u videu je prikazano još osam skupocjenih automobila, uključujući Mercedes Benz, dva Porschea, BMW i Range Rover.

"Motivacija ponedjeljkom. Ovaj videozapis nije poruka koju vam govorimo da je on uspio, već da i vi to možete. Sve što trebate učiniti je vjerovati u sebe i nastaviti raditi čak i kad vas niko ne gleda. Označite prijatelja koji to treba vidjeti", pisalo je opisu videa.

Adebayor, koji se trenutno izolira u rodnom Togu, odbio je dati novac u borbi protiv smrtonosnog virusa, a onda je izjavio da sa svojim bogatstvom može raditi šta god poželi.

Ovaj 36-godišnji napadač je zarađivao čak 175.000 funti sedmično dok je igrao na Etihadu, a tokom čitave profesionalne karijere skupio je milione.