Daleko od sporta
41

Abramovič više ne želi sudjelovati u nogometu: Skrasio se u Istanbulu, vilu plaća 47.000 mjesečno

D. P.
Abramovič trenutno živi istanbulski luksuz (Foto: Twitter)
Abramovič trenutno živi istanbulski luksuz (Foto: Twitter)
Ruski tajkun i bivši vlasnik Chelseaja Roman Abramovič više nema namjeru investirati novac u nogomet, makar ako se u obzir uzmu sadašnje okolnosti.

Abramovič, koji je prošle godine morao prodati klub nakon što su Rusima uvedene sankcije, trenutno živi u Istanbulu, a u javnosti su se pojavljivale informacije o tome da planira kupiti klub koji se takmiči u turskoj Superligi.

No, Abramovičev glasnogovornik te tvrdnje označio je kao "potpuno lažne" te ovaj ruski tajkun, makar kako sada stvari stoje, ne teži kupovini nekog nogometnog kluba.

Za to vrijeme, proslavljeni vlasnik Chelseaja koji je ekipu dva puta doveo do titule prvaka Evrope, skrasio se u Istanbulu. Zanimljivo, iznajmio je nekretninu u mjestu gdje se prošle subote igralo finale Lige prvaka između Manchester Cityja i Intera (1:0).

Prema izvještajima Daily Mirrora, Abramovič je uselio u nekretninu u četvrti Anadolu Hisari u Istanbulu. Kako tvrdi posrednik u prometu nekretnina, Abramovič iznajmljuje ovu nekretninu plaćajući 47.000 eura mjesečne naknade. Izvorni vlasnik ove nekretnine, koju iznajmljuje Abramoviču, kupio ju je za vrtoglavih 20 miliona eura prije 10 godina.

Podsjetimo, Abramovič je prodao Chelsea američkom milijarderu Toddu Boehlyju, koji je uložio veliki novac u klub sa Stamford Bridgea, ali to nije donijelo instant-rezultat.

Na čelu Chelseaja Rus je bio dugih 18 godina za koje je potpuno promijenio izgled engleskog i evropskog nogometa. Od posrnulog londonskog kluba, napravio je stroj za osvajanje trofeja i mnogi su ga priželjkivali da preuzme upravo njihov klub. Ipak, zbog EU sankcija ruskim milijarderima, ostali su uskraćeni za tu mogućnost.