sport
40

Nike predstavio kopačke otporne na blato i opremu koja brže eliminiše znoj

Klix.ba
Kompanija Nike je predstavila novu paletu sportske opreme u koju spadaju nove kopačke otporne na blato, kao i sportsku opremu koja efikasnije eliminiše znoj, te još nekoliko proizvoda.

Nike AntiClog Traction kopačke su dizajnirane tako da riješe problem igranja na vlažnom, odnosno blatnjavom terenu, koji znatno usporava igrača, a blato se zadržava na njegom kopačkama. Upravo to blato dodaje 50 posto težine na same kopačke. Međutim, novi Nikeov model je napravljen od adaptivnog polimera, koji postaje klizav kada dođe u dodir s vodom, tako da blato ne ostaje na kopačkama. Ove kopačke će se pojaviti na tržištu 15. aprila.

Kompanija je predstavila i AeroSwift sportsku opremu proizvedenu od tkanine načinjene od recikliranog poliestera. Tkanina je korištena za proizvodnju Nike Vapor Football, Nike Vapor Basketball te Nike Vapor Track and Field opreme za sportiste uoči ovogodišnjih Olimpijskih igara u Riju. Ovu opremu će koristiti Amerikanci, Brazilci, Nijemci i Kinezi.

Vapor Football oprema eliminiše znoj 20 posto brže od prethodne opreme, suši se 25 posto brže i lakša je za 10 posto.

Dio nove opreme su i Nike Air VaporMax tene, koje imaju drugi gumeni sloj za zaštitu i izdržljivost, a napomenimo i da je Nike predstavio samovezujuće tene, koje je prvi dobio portugalski reprezentativac i zvijezda Reala Cristiano Ronaldo.