sport
0

NBA All-Star: Robinsonu zakucavanja, Nowitzkom trice

FENA
Na NBA All-Star vikendu u Houstonu održana su takmičenja u zakucavanju i tricama, a najveću senzaciju priredio je tek 1,75 metara visoki branič New Yorka Nate Robinson, koji je postao prvak u zakucavanju.

Robinson je očarao žiri u kojemu su bili sami velikani (Kenny Smith, Moses Malone, Clyde Drexler, Rudy Tomjanovich i Julius Erving), te je na kraju dobio bod više od 20 centimetara višeg igrača Philadelphije Andrea Iguodale (1,98 m). Robinson ipak nije najniži igrač koji je pobijedio u zakucavanju, prije 20 godina je tek 1,70 metara visoki Spud Webb uzeo naslov.

Zvijezda Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki najbolji je šuter trica - Nijemac je skupio 18 bodova i pobijedio je ispred Gilberta Arenasa (16) i Raya Allena (15).

Održano je i takmičenje u vještini s loptom u kojem je zapreke najbrže, za 26,1 sekundu, prošao Dwayne Wade iz Miamia, a drugi je bio LeBron James iz Clevelanda.

Ekipa San Antonija, u kojoj su bili Francuz Tony Parker, Steve Kerr i košarkašica iz WNBA lige Kendra Wecker, pobijedila je u takmičenju u preciznosti, u kojoj svaka ekipa mora što brže pogoditi sa šest pozicija na terenu.

Trio iz San Antonija u finalu je neočekivano bio bolji od ekipe Los Angelesa, za koju su nastupili Kobe Bryant, legendarni Magic Johnson i najbolja WNBA igračica Lisa Leslie.