Zanimljiv spoj
27

Navijač s palestinskom i LGBT zastavom prekinuo veliki meč u Indiji, poslao poruku milionima ljudi

N. M.
(Foto: Twitter)
(Foto: Twitter)
U nedjelju su reprezentacije Indije i Australije igrale finale Svjetskog kupa u kriketu, a jedan navijač je iskoristio priliku da svijetu pošalje poruku o Palestini i narodu koji strada u Pojasu Gaze.

Navijač Wen Johnson (24) iz Australije je utrčao na teren obučen u majicu s palestinskom zastavom i porukom "Stop bombardovanju Palestine", a interesantno je da je u rukama nosio i zastavu duginih boja koju koriste LGBT aktivisti.

Brzo je Johnson uhapšen, a u policijskoj stanici je rekao da mu je primarni cilj bilo izražavanje podrške Palestini te uz to i susret s kapitenom Indije Viratom Kohlijem, kojeg je grlio.

Finale Svjetskog kupa u kriketu se igralo u indijskom Ahmedabadu, političke poruke su u ovoj zemlji zabranjeno, ali nije jasno kako će se tretirati Johnson jer je strani državljanin.

No, Johnsonu je najvažnije da je uspio poslati poruku koju je želio pred više od 92.000 navijača na stadionu u Ahmedabadu, a ovaj kriket meč gledali su i milioni ljudi na TV ekranima.

"Nešto ovako se nikada nije desilo na ovom stadionu. Iznenađeni smo. Da, to je bio sigurnosni propust. Policajci su ga odveli u lokalnu policijsku stanicu", poručili su iz Kriket saveza Indije.

Inače, pobjedu je u velikom finalu odnijela selekcija Australije sa šest trčanja više od domaće Indije te je tako osvojila titulu svjetskog prvaka.