sport
58

Nastavljena saradnja BH Telecoma i Saveza sjedeće odbojke BiH

FENA
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
BH Telecom potpisao je danas sponzorski ugovor sa Savezom sjedeće odbojke BiH.

Po riječima generalnog direktora BH Telecoma Mirsada Zaimovića, riječ je o nastavku gotovo 20 godina duge saradnje. BH Telecom se odlučio da prvi sponzorski ugovor u ovoj godini potpiše s najtrofejnijom bh. selekcijom, a uslijedit će potpisivanje ugovora i s ostalim reprezentacijoma s kojima je u proteklom periodu ostvarena saradnja.

"Prvi sponzorski ugovor u ovoj godini odlučili smo da potpišemo s onima koji su imali najviše uspjeha. Uslijedit će potpisivanje ugovora, odnosno nastavak saradnje s fudbalskom reprezentacijom BiH, zatim košarkaškom, rukometnom, teniskom itd. Zadovoljstvo nam je da smo dio uspjeha tih reprezentacija", rekao je Zaimović.

Kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić zahvalio je na kontinuiranoj podršci BH Telecoma reprezentacijama, ne samo u sjedećoj odbojci, naglasivši da saradnja traje od 1996. godine.

Dodao je da će ovo biti dodatni podstrek za igrače i stručni štab da nastave s uspjesima, a naredni ispit imat će u septembru kada je na programu evropsko prvenstvo. Delalić je obećao odbranu naslova prvaka.