sport
3

Mourinho: City je favorit, mogu nam dati pet ili šest golova

Totalsport
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Jose Mourinho (Foto: EPA)
Chelseajev menadžer Jose Mourinho priznaje kako je Manchester City veliki favorit uoči međusobnog okršaja dvaju klubova na Etihadu sljedećeg ponedjeljka.

Manchester City ulazi u susret kao vodeća eklpa premierligaške tabele s 53 osvojena boda, jednim više od drugoplasiranog Arsenala i tri više od trećeplasiranog Chelseaja nakon 23 odigrana kola.

Pellegrinijeva ekipa ove sezone igra u nevjerojatnoj napadačkoj formi i postigla je 115 golova u svim takmičenjima, od čega 42 gola u 11 domaćih premierligaških susreta u kojima je ostvarila maksimalan učinak.

"Idemo tamo sljedećeg ponedjeljka i trenutni je rezultat 0-0. Da li su oni favoriti? Da. Da li su favoriti da postignu ponovo četiri, pet, šest golova. Jesu. Ali sada je rezultat 0-0 i mi se idemo takmičiti", rekao je Mourinho.

"Koliko već mjeseci govorim istu stvar. Jedna je ekipa gotov proizvod, a druga je u izgradnji. Za mene to nije iznenađenje", komentirao je Mourinho.

I Chelseajev igrač Gary Cahill svjestan je koliko je težak zadatak pred njegovom ekipom:

"Pokazali smo da možemo otići kod velikih ekipa i ostvariti rezultat, ali s obzirom na način na koji oni trenutno igraju bit će to pravi test za nas. Siguran sam da će to biti uzbudljiva utakmica."