sport
0

Mojca Rataj potpisala ugovor sa ski klubom Karaula iz Travnika

NINA
Mojca Rataj, Slovenka s bh. pasošom, potpisala je sinoć ugovor sa Ski klubom Karaula iz Travnika.

Ugovor je ispred Ski kluba potpisao predsjednik kluba Rašid Keran koji je Mojci uručio odijelo u kojem će u idućem razdoblju nastupati, te ček s novčanim iznosom od pet hiljada eura.

Za našu zemlju Rataj je zabilježila već nekoliko nastupa. U FIS utrkama postigla je jedno treće i dva osma mjesta te tako osvojila prve bodove za BiH. U dvije utrke za Svjetski kup malo je nedostajalo do plasmana u drugu vožnju.

Nakon potpisivanja ugovor Mojca je kazala da će svojim rezultatima nastojati opravdati ukazano povjerenje. “Za mene je to što sam postala član jednog kluba u BiH najvažniji korak. Nadam se da ću to vratiti dobrim rezultatima i saradnjom s djecom u BiH kako bi došli do boljih rezultata. Želim da zajedno podignemo razinu skijanja u BiH”, kazala je Rataj.

Glavni sekretar Skijaškog saveza BiH Zlatko Hrnjić pozdravio je dolazak mlade Slovenke u redove Karaule: “Naša je procjena bila da je primanje vrhunske sportašice sigurno jedan korak više. Pogotovo što je Mojca sportašica koja ima bodove u Svjetskom kupu te olimpijsku normu.”

Potpisivanje ugovora između Mojce Rataj i Ski kluba Karaula pozdravio je i načelnik općine Tahir Lendo. Prvi i najvažniji ispit za Mojcu je predstojeće Svjetsko prvenstvo koje će se od 29. januara do 13. februara održati u Bormiju.

Njezin trener Matej Lunežnik izjavio je da je ona u formi koja se svakim danom popravlja. “Nadam se da će na Svjetskom prvenstvu biti u najboljem izdanju te postići dobar rezultat, od 20. do 30. mjesta”, kazao je Matej Lunežnik, trener Mojce Rataj.