sport
0

Ministarstvo kulture i sporta KS-a nagradilo najboljeg bh. džudistu

FENA
Povodom ostvarivanja olimpijske norme na posljednjem Svjetskom prvenstvu u džudu u Brazilu, danas je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Emir Hadžihafizbegović primio najboljeg bosanskohercegovačkog reprezentativca Amela Mekića i njegovog trenera Branislava Crnogorca.

«Ovo je izuzetan uspjeh, jer si ti u ovom momentu jedini bosanskohercegovački predstavnik koji je ostvario pravo učešća na olimpijskim igrama naredne godine u Pekingu. Svjesni smo da je trenažni proces svih sportista, pa tako i džudista, izuzetno skup. Iz tog razloga odlučili smo se da podržimo Amela Mekića, jer od njega očekujemo dobre rezultate i s olimpijade», rekao je Hadžihafizbegović.

Ostvarivši pet pobjeda i dva poraza, Mekić je na smotri najboljih svjetskih džudista drugi put osvojio peto mjesto u kategoriji do 100 kg. Kao nagradu za postignuti uspjeh Mekić je od Ministarstva kulture i sporta KS-a dobio 1.500, a Crnogorac 500 KM , te monografiju «Pozdrav iz Sarajeva» Magbula Škore.

Mekić i Crnogorac zahvalili su ministru Hadžihafizbegoviću na podršci, bez koje rezultati sigurno ne bi bili ovakvi kakvi jesu te upoznali ministra da će u decembru učestvovati i na evropskom prvenstvu open kategorije u Varšavi.