Najbolji rezultati u 2012. godini
27

Mileusnić i Bejtić najbolji sportista i sportistkinja Općine Zenica

Klix.ba
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U crvenoj sali Hotela Zenica večeras su proglašeni najbolji sportisti i sportistkinje, sportski kolektivi, te sportski treneri Općine Zenica, koji su postigli najbolje rezultate u 2012. godini.

Za najboljeg sportistu 2012. godine odabran je bosanskohercegovački bacač koplja Dejan Mileusnić, koji je prije nekoliko dana oborio i državni rekord, bacivši koplje na udaljenost od 79.18 metara, a titulu najbolje sportistkinje 2012. godine odnijela je bivša košarkašica KŽK "Čelik" Lejla Bejtić.

Kao najbolji sportski kolektiv proglašen je KŽK "Čelik" Zenica, a nagradu za ovo dostignuće dodijelio je Elvir Bolić, koji je večeras u Zenicu došao iz Istanbula.

Najbolji junior 2012. godine u općini Zenica bio je bacač kugle Mesud Pezer, a titula najbolje juniorke pripala je Zejfi Burdalić, dok je za najboljeg trenera izabran jedan od najboljih trenera atletike na prostoru Bosne i Hercegovine Mehmed Skender.

Izabrane su i mlade nade, a to su: Dino Marković, Muharem Keleštura, Lamija Pašalić, Eldar Bošnjak i Ermina Burdalić.

U kategoriji invalidskih sportova, za najbolju sportistkinju izabrana je bacačica kugle Sanela Redžić, koja je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na posljednjim Paraolimpijskim igrama u Londonu. Za najboljeg sportistu u kategoriji invalidnog sporta proglašen je Zulkajid Skomorac, a za najbolji sportski kolektiv proglašen je KSO "Čelik '07". Najbolji trener u invalidskom sportu je Pejo Kikić.

U okviru večerašnje manifestacije koju je organizovala Općina i Općinski sportski savez Zenice, dodijeljena su priznanja i zahvalnice za poseban doprinos i razvoj i afirmaciju sporta u Zenici.