Novi broj Sport Centra
0

Meša Baždarević ne želi na Ćirino mjesto

Sarajevo-x.com
Mehmed Baždarević
Mehmed Baždarević
U novom broju sedmičnog lista Sport Centar možete pročitati zanimljive tekstove o gorućim temama u domaćem sportu, kao što je odlazak Miroslava Blaževića sa mjesta selektora bh. nogometne reprezentacije, zatim razgovor sa velikim stručnjakom Mehmedom Baždarevićem, koji ne želi doći na Ćirino mjesto, ali i o košarci, ultimate fight spektaklu u Zetri i drugim temama.

Olimpijska dvorana Zetra će 24. aprila 2010. biti domaćin jednog od najvećih sportskih događaja u regionu. Tada će se prvi put u BiH održati turnir "Ultimate Fight Night". Oni koji su imalo upoznati sa ovim borilačkim sportom, koji je sve popularniji i u našoj zemlji, znaju ko su Semmy Schilt, Erol Zimmerman, Alistair Overeem, Michael McDonald…

Za ovaj istinski show najviše je zaslužan najbolji bh. ultimate fight borac i član Gold Glory tima Denis Stojnić, koji će te večeri izaći na megdan Michaelu McDonaldu, koji je 2001. godine u prvoj rundi nokautirao Cro Copa. Po prvi put će se u kavezu naći i Ibro Miladin, jedan od najboljih bh. džudista, koji će svoje borilačke vještine sada pokazati i u kavezu. Njemu će se se suprostaviti Kristijan Golubović.

Čolaković & Co. protiv Barbareza!

Miroslav Ćiro Blažević je prošlost! "Grobarska" polumenta zvana Izvršni odbor Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine predvođena predsjednikom Sulejmanom Čolakovićem uspjela je potrošiti još jednog stručnjaka. Trener svih trenera svoju epizodu u rodnoj zemlji okončao je kao i njegovi prethodnici Faruk Hadžibegić, Fuad Muzurović, Blaž Slišković, Meho Kodro...

Baždarević: Hvala, ali ne bih na Ćirino mjesto

Kada god bi fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine bila bez selektora, kao prva alternativa pominjao bi se Mehmed Baždarević. Da se stvari nisu promijenile u odnosu na godine iza nas pokazuje i najnoviji primjer. Nakon što je Miroslav Ćiro Blažević podnio ostavku, a Izvršni odbor je istu jednoglasno usvojio, počele se kružiti priče kako će naš nacionalni tim preuzeti popularni Meša.

Stvari se nisu promijenile ni kada je u pitanju Mešin odgovor, a on bi glasio otprilike: "Hvala, ali ne bih na Ćirino mjesto".

Danko Radić: Hrvatska i BiH kreću u kampanju

Proteklih dana bilo je mnogo govora o zajedničkoj kandidaturi BiH i Hrvatske za organizaciju "Eurobasketa 2013". Informaciju je za Sport Centar objelodanio Nihad Imamović, prvi čovjek KS BiH da bi je nakon nekoliko dana potvrdio i Danko Radić, sportski direktor regionalne NLB lige i predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

"Uskoro sa generalnim tajnikom našeg Saveza, Željkom Dragšićem, dolazim u Sarajevo kako bi krenuli u kampanju. Usmeni dogovor je postignut ranije i nije tajna da je sve počelo u Minhenu kada smo bili na zajedničkom sastanku", kazao je Radić na početku razgovora za naš list.

Miralem Pjanić sanja Real

Kada je naš fudbalski reprezentativac u maju prošle godine iz Metza prešao u Lyon, nije mogao ni slutiti da će za godinu i pol biti glavni igrač višestrukog francuskog šampiona.

Ipak, postoji mogućnost da Pjanić već ove zime napusti Gerland i da ne dočeka eventualnu titulu. Britanski mediji objavili su informaciju da je za njegove usluge zainteresovan engleski Chelsea, koji je navodno na ime obeštećenja spreman platiti 15 miliona funti.

"Neću ništa o tome da pričam. Ne želim se opterećavati niti zamarati razmišljanjima gdje bi mogao nastaviti karijeru. Imam ljude koji brinu o tome. Nije tajna da je moj san još od malih nogu da zaigram u dresu Real Madrida koji je najveći klub na svijetu. Posebno sada kada je tamo Zinedine Zidane. Volio bih da jednog dana san postane java", rekao je Pjanić.