sport
0

Ljudi odaju počast preminulom sportisti: Palice i kačketi ispred kuća širom svijeta za Hughesa

Klix.ba
Fanovi Phila Hughesa, koji je tragično preminuo nakon što ga je loptica pogodila u glavu tokom meča u Sydneyju, odaju mu počast širom svijeta ostavljajući palice i kačkete ispred ulaznih vrata kuća. Fotografije su postavili na Twitter.

Sve generacije koje vole kriket slijedile su primjer Paula Taylora, Australca koji je redovno pratio Hughesove utakmice, koji je prvi fotografiju palice i kačketa ispred kuće postavio na Twitter dodavši hashtag #izvaditesvojepalice.

"Ovo je vrijeme za sve ljubitelje kriketa koji su blizu ili daleko od nas da se sjete Phila Hughesa i igre uz koju smo odrasli", napisao je Taylor.

Osim što se mole za Hughesa, misli fanova su i uz 22-godišnjeg Seana Abbotta, čija je loptica bila uzrok smrtnog slučaja.

Cricket Australia priključio se ovakvom načinu odavanja počasti postavivši 63 palice ispred uredskog prozora, jer je Hughes ostvario 63 poena.

Mjesto nesreće na kojem je Australac dobio smrtonosni udarac prekriveno je cvijećem, svijećama, porukama i palicama.

Brojni poznati sportisti odali su počast preminulom, a pridružio se i Google koji je na australskoj početnoj stranici postavio palicu.

Australski igrač kriketa Phil Hughes preminuo je u bolnici dva dana nakon što ga je loptica pogodila u glavu tokom meča u Sydneyju. Loptica je promašila kacigu i pogodila Hughesa u glavu zadavši mu teške povrede. Nakon što mu je ukazana prva pomoć na terenu, helikopterom je prevezen u bolnicu, gdje je odmah operisan, ali se nikada nije probudio.