Leryn Franco želi sportski uspjeh
0

Lijepa bacačica koplja se žestoko priprema za Olimpijske igre

Totalsport
Leryn Franco (Foto: AFP)
Leryn Franco (Foto: AFP)
Paragvajka Leryn Franco (29) osvajala je medalje na takmičenjima ljepote, no niti jednu, barem ne relevantnu, nije osvojila na nekom atletskom takmičenju.

Bacačica koplja koja također radi kao fotomodel i TV-voditeljica bila je treća na Južnoameričkom prvenstvu 2007. godine i to je njen najveći sportski uspjeh. Na Svjetskim prvenstvima i Olimpijskim igrama plijenila je pažnju samo izgledom.

U Atini je 2004. godine zauzela 42., a u Pekingu četiri godine kasnije tek 51. mjesto. Ipak, paragvajska rekorderka (56,18 metara) se trenutno žestoko priprema za svoj treći nastup na Olimpijskim igrama, onima u Londonu, te najavljuje da će učiniti sve kako bi svoju domovinu, kao i cijeli kontinent odnosno cijelu Panameriku, učinila ponosnom.

"Morate biti svjesni da je sama kvalifikacija na Olimpijske igre za mene ravna medalji", rekla je 29-godišnjakinja, poznata kao bivša djevojka paragvajskog napadača dortmundske Borussije Lucasa Barriosa.

Još je više, međutim, Paragvajka poznata po traču da je prije četiri godine u Pekingu zavela srbijanskog tenisera, danas najboljeg na svijetu, Novaka Đokovića.