Promo
46

Legende nogometa u Zenici uz asistenciju Mozzarta prikupile novac za Udruženje Pomozi.ba

Utakmica humanosti u Zenici
Utakmica humanosti u Zenici
Sjajne asistencije, golovi i gromoglasna podrška sa tribina obilježili su humanitarnu utakmicu između ekipa BH Fanaticosa i Legendi BH nogometa, koja se igrala u Gradskoj areni "Husejin Smajlović" u Zenici.

U uzbudljivoj utakmici, pobjednici su svi koji su jučer bili dio ove humanitarne misije, jer je sav prihod sponzora i prodatih ulaznica bio namijenjen Fondu za liječenje oboljelih bh. građana Udruženja Pomozi.ba.

Plemenitu misiju podržala je i kompanija Mozzart koja je za svaki gol Legendi BH nogometa, koji su igrali u dresovima za znakom "M", donirala po 1.000 KM za liječenje bh. građana. Legende su postigle devet golova što je u ukupnom skoru 9.000 KM koje je donirala kompanija Mozzart.

Utakmica humanosti u Zenici
Utakmica humanosti u Zenici

"Nevjerovatan je osjećaj bilo biti dio ovog spektakla, koji je još jednom pokazao koliko su ljudi u BiH puni empatije i koliko su spremni biti tu za ljude, kojima je potrebna naša pomoć. Ova utakmica je samo dokaz za to, jer smo zajedničkim snagama uspjeli okupiti najbolje što BiH ima i vjerujem da će ovakvi sportsko humanitarni susreti postati tradicionalni. Mozzart je još jednom prepoznao značaj jednog projekta Udruženja Pomozi.ba i sada se već pozicionirao kao jedan od naših stalnih partnera u činjenju dobrih dijela. Hvala im u ime svih, kojima je potrebna naša pomoć", rekao je Jasmin Ligata iz Udruženja Pomozi.ba.

Utakmica humanosti u Zenici
Utakmica humanosti u Zenici

U timu Legendi su, između ostalih, nastupili Senijad Ibričić, Dario Damjanović, Avdija Vršajević, Vedin Musić, Darko Maletić, Samir Muratović, Adnan Gušo, Bulend Biščević, Džemal Berberović, Safet Nadarević, Elvir Bolić i Emir Spahić. U uzbudljivoj i veoma posjećenoj utakmici protiv njih su igrali BH Fanaticosi, a sve ih je bodrila brojna publika među kojima su bili Mirza Teletović, Razija Mujanović i Amel Tuka koji su došli da uživaju u ovom nogometnom spektaklu, ali i da pomognu liječenju građana.

Utakmica humanosti u Zenici
Utakmica humanosti u Zenici

To su učinili kupovinom karata, po cijeni od pet KM, a za ulaznice je vladao veliki interes još od najave ove utakmice. Na svaku prodatu ulaznicu, po cijeni od pet KM, tixbase je donirala dodatnu jednu KM u humanitarne svrhe. Zahvaljujući Legendama BH nogometa, koji su ovog puta doslovno ostavili srce na terenu za oboljele bh. građane, BHFanaticosima, kompaniji Mozzart i plemenitim ljubiteljima nogometa u publici, za Fond za liječenje oboljelih bh. građana Udruženja Pomozi.ba prikupljeno je preko 50.000 KM.

Time su ovi nogometni znalci, ljubitelji nogometa, kao i kompanija Mozzart, koja je dokazani prijatelj sporta, još jednom potvrdili da u igri na humanost svi pobjeđujemo.