Prijem u Mostaru
92

Lani Pudar premijer HNK Herceg i ministar Hadžović obećali novčanu pomoć za nastup na OI u Tokiju

E. B.
Pudar sa premijerom Hercegom i ministrom Hadžovićem
Pudar sa premijerom Hercegom i ministrom Hadžovićem
Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg i ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK Rašid Hadžović su primili danas mladu plivačicu Lanu Pudar koja je izborila plasman na Olimpijske igre u Tokiju.

Pudar je po prijemu u uredu premijera HNK Hercega i Hadžovića upoznala s tokom priprema za Olimpijske igre.

"Veoma sam sretna i zadovoljna ostvarenim rezultatom. Planovi za dalje su mi nastaviti raditi i pokušati otplivati što bolje vrijeme na Olimpijadi", kazala je Lana.

Čestitavši Lani na ostvarenom rezultatu, premijer Herceg kazao je kako ga, kao dugogodišnjeg sportskog djelatnika, raduju uspjesi hercegovačkih sportista na domaćim i međunarodnim takmičenjima.

"Uspješni sportisti zaslužuju našu podršku i uvijek rado podržavamo njihove napore kako bi im se, barem dijelom, olakšao težak sportski put. I ovog puta, a na prijedlog resornog Ministarstva, Vlada će, u skladu sa finansijskim mogućnostima, nagraditi Lanin izvanredni sportski uspjeh i podržati njezin odlazak na Olimpijske igre u Tokio. Također, raduje me što sam u prilici Lani lično poželjeti uspjeh na Olimpijskim igrama. Uvjeren sam u to kako će nas i ovog puta obradovati sjajnim rezultatom", zaključio je premijer Herceg.

"Izuzetna mi je čast što smo ugostili našu Lanu, buduću učesnicu Olimpijskih igara u Tokiju koja na najbolji način predstavlja i Grad i našu domovinu. Lana je pokazala da se ne samo talentom, nego i konstantnim radom, odricanjem i zalaganjem mogu ostvariti svjetski rezultati. Naš cilj je da podržavamo ovakve rezultate jer su oni na ponos ne samo Lanine porodice, prijatelja i Plivačkog kluba Orka, nego i cijele Bosne i Hercegovine. Naravno, posebno mi je drago čuti da je Lana ne samo uspješna sportistkinja nego i odlična učenica. Očekujem da ovakvih povoda za naše susrete bude što više u budućnosti", rekao je ministar Hadžović.

Podsjetimo, petnaestogodišnja Lana Pudar će biti jedna od najmlađih učesnica na Olipijskim igrama koje će biti održane od 23. jula do 8. augusta ove godine u Tokiju.