Košarka
0

Zrinjskom na otvaranju prvenstva u goste dolazi Bosna

FENA
Foto: HKK Zrinjski
Foto: HKK Zrinjski
Košarkaši Zrinjskog u subotu na otvaranju nove sezone ugošćavaju sarajevsku Bosnu, a Mostarci vjeruje kako prvenstvo mogu započeti pobjedom nad renomiranim protivnikom.

"Bosna je zasigurno veliko ime, ali na parketu ne igraju imena već košarkaši. U najmanju ruku, mi protiv Bosne možemo igrati ravnopravno. Početak je sezone i moji su igrači željeni igre, a ako na parket prenesu zalaganje i želju koju pokazuju na treninzima rezultat neće izostati", kazao je na konferenciji za novinare trener Zrinjskog Ivan Vujičić.

U sutrašnjoj će utakmici zaigrati i Seid Hajrić, ali ovoga puta u dresu Zrinjskog, s kojim je 27-godišnji krilni centar, donedavni Bosnin košarkaš, potpisao tromjesečni ugovor.

"Vjerujem u pobjedu Zrinjskog, a to što ću igrati protiv svoga bivšeg kluba neće mi biti opterećenje. Naprotiv, bit će mi to dodatni motiv", kazao je Hajrić.

Zrinjski u novu sezonu ulazi s pomlađenim sastavom, a po prvi put, pored domaćih natjecanja, Zrinjski će nastupiti i u jednom međunarodnom, u Balkanskoj ligi u kojoj nastupaju klubovi iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Rumunije.

Premijerni nastup u Balkanskoj ligi Zrinjski će imati već u srijedu, 27. oktobra, kad u Mostaru gostuje Ulcinj.

"Kada smo slagali novu momčad išli smo s idejom da damo priliku mlađim igračima, a naravno da smo doveli i nekoliko iskusnijih, jer smatramo kako isključivo s mladim igračima ne možemo postići dobar efekt, niti u rezultatskom smislu, niti u sazrijevanju mladih igrača. Nemamo neki strogo zacrtani cilj, no nastojat ćemo postići što je moguće viši plasman u oba natjecanja te afirmirati nekoliko mladih košarkaša", kazao je trener Vujičić.

Uprava Zrinjskog iskoristila je današnju konferenciju za novinare kako bi demantirala navode pojedinih medija u kojima se tvrdi da je mostarski klub najveći dužnik Košarkaškog saveza BiH.

"Naš dug iznosi manje od deset hiljada maraka, po čemu je Zrinjski među klubovima koji najmanje duguju Savezu. Treba naglasiti i to da smo mi jedini klub koji je unaprijed uplatio cjelokupan iznos kotizacije za predstojeću sezonu", kazao je član Uprave Zrinjskog Mario Vrankić.

Utakmica Zrinjski – Bosna igra se u subotu u dvorani na Bijelom Brijegu, s početkom u 19 sati. Iz Zrinjskog pozivaju gledatelje da u što većem broju podrže klub, a to mogu učiniti i kupovinom godišnje karte za sva takmičenja po cijeni od 100 maraka. Cijena pojedinačne ulaznice za domaće prvenstvo je tri, a za Balkansku ligu 5 KM.