U Gradskoj areni Zenica
11

Zeničanke savladale košarkašice Slobode

Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
U Gradskoj areni Zenica večeras je odigrana utakmica 16. kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige u kojoj su snage odmjerile košarkašice Čelika i Slobode.

U samom početku utakmice domaće košarkašice su uspjele da nametnu svoj tempo igre koji su uspješno držale do poluvremena. U prvoj četvrtini košarkašice Čelika su postigle tri poena više nego gošće (22:18), dok je sa zvukom sirene za kraj druge četvrtine na semaforu zabilježen rezultat od 40:31.

Treća i četvrta četvrtina terenski je pripala, gošćama koje su u pauzi uspješno analizirale igru domaćih košarkašica, ali ne dovoljno kako bi na kraju susreta slavili. U trećoj četvrtini košarkašice obje ekipe su upisale po 16 koševa, dok su u posljednjoj četvrtini upisale po 21 koš na svoj konto, te je utakmica završena rezultatom 77:68, u korist domaćih košarkašica Čelika, koje su uspjele zadržati rezultatsku prednost.

Ivona Bogoje sa 22, te Rada Vidović sa 18 koševa bile su najefikasnije u redovima Čelika, dok su Zvjezdana Gagić sa 24 i Dragana Stanković sa 17 najviše doprinijele rezultatu Slobode.